Havermoutkoekjes met kaneel

Vandaag wilde ik een vlaai maken, maar dan met een pak waar je alleen maar water bij hoeft te
doen. Je raadt het al... ik verpruts het weer! De verkeerde hoeveelheid water bij het verkeerde
zakje. Toen ben ik maar weer havermoutkoekjes gaan maken. Die lukken bijna altijd! Dit is
mijn recept. Ik begon met één van internet, maar ik had steeds de verkeerde ingrediënten
in huis. Dus voor deze koekjes heb je nodig:


  • 150 gram witte kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram bakpoeder
  • 150 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Naar eigen smaak wat kaneel

  • 01-31.jpg picture by ByLaura

    Doe alles in een kom en begin met kneden. Het blijft niet zo hele makkelijk plakken dus
    het is wel handig als je je handen een beetje nat maakt. Natuurlijk kun je de ingrediënten
    best een beetje veranderen.
    Verwarm de oven op 180 graden. Hoe lang de koekjes moeten bakken verschilt per oven
    en hoe groot je de koekjes maakt. Ik moest ze wel 30 min. er in hebben. Maar als je ze
    lekker bruin wilt kan het langer.

    02-29.jpg picture by ByLaura

    4 comments:

    1. Ziet er alweer zo lekker uit! En leuk dat je het recept erbij hebt gedaan :)
      ps; Die agenda is volgens mij gewoon van 'My life is sweet'

      ReplyDelete
    2. Hmmmm lekker ik kom ze wel een keer bij je opeten! haha

      ReplyDelete